1e impressie:
3 roosters
Lekker grote draaimand
Veel nuttige accessoires
In het gebruik:
In de 2 weken dat ik hem heb, heb ik de Airfryer behoorlijk uitgewoond. Ieder diner en veel lunches is deze wel ingezet.
Met name de draaimand heb ik veel aardappelgerechten, blokjes vlees, kipnuggets, bitterballen en zelfs tartaartjes gebakken. Geweldig om te zien dat alles gelijkmatig bruint en door en door gaart.
Omdat er 3 roosters bijgeleverd worden, is het ook zeer handig om verschillende gerechten tegelijkertijd in 1 sessie te bereiden. Ook handig als er 1 nog in de afwas moet en je een ander rooster nodig hebt.
Ook beenhammetjes en kleine kippetjes doen het goed. Aan het spit (rotisserie)of op het rooster. De mogelijkheden zijn ongekend. Ben er nog lang niet klaar mee.
De Airfryer zelf:
Bedieningspaneel erg overzichtelijk, maar maakt heel harde piepjes bij aanraking van de knoppen. Kan niet zachter gezet worden. Jammer
De draaimand sluit lastig en is onhandig in het draaimechaniek te hangen. Handig dat er wel links en recht op staat aangegeven.
De assen links en rechts staan krom als je deze compleet gevuld in de moeilijk te bereiken gaten steekt. Daar heb je licht voor nodig om te steken. Niet iedereen heeft een zaklantaarn op zak om bij te schijnen. Het licht doet het nl. alleen maar als de Airfryer is ingeschakeld.
Het handvat om de draaimand er uit te halen is op zich handig verzonnen, maar de draaimand eruit halen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De mand stopt nl. niet spontaan naar voren om deze er uit te lichten. Daar kan je dan beter de rôttiserie beugel voor gebruiken.
De deur gaat niet helemaal open naar voren, zodat deze op de handgreep leunt en schuin blijft staan. Lastig als je de lekplaat eruit wilt halen.
De lekplaat klemt tussen gleuven en deuren. Lekbakje onder kan alleen maar onderaan gebruikt worden en niet in dezelfde gleuven als de roosters. Laat zich moeilijk verwijderen, omdat de klep die op het handvat zit een schuin vlak geeft waarmee de lekbak lichtelijk klem komt te zitten.
Over de gebruiksaanwijzing:
Het onderdelenoverzicht plaatje staat alleen op pagina 1.
De uitleg staat op pagina 3 en dat alleen in het GB gedeelte.
Het zou handig zijn als dit een uitklappagina zou zijn. Scheelt een hoop heen- en weer bladeren voor degenen die de gebruiksaanwijzing ook daadwerkelijk lezen.
Opmerkingen:
Het snoer aan de achterkant steekt lelijk uit. Wellicht geeft dit de minimale ruimte tussen muur en apparaat voor de luchtcirculatie en tegen oververhitting.
De sticker op klep/voorkant is niet in 1 keer te verwijderen en er blijven er lijmresten achter die ik er later niet meer vanaf krijg, omdat deze uitgehard is door de hitte.
Samengevat: Aanwinst voor de keuken en zeker handiger dan een magnetron. Ik wil er eigenlijk wel twee hebben zo rond de feestdagen. :-)
Pluspunten
- meerdere rekjes
- handige draaimand